пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Щороку  в тиждень, що включає – День прав людини, Указом Президента України від 08.12.2008 р. № 1149 "Про Всеукраїнський тиждень права і Україні"  започатковано проведення Всеукраїнського тижня права.
Міжнародне співробітництво держав у галузі прав людини відбувається стосовно правового статусу індивіда та прийняття державних обов'язків дотримуватись стандартів у законодавстві. З цією метою  в районній бібліотеці 9 грудня був проведений відкритий урок спілкування на тему "Право людини в сучасному світі".
На захід були запрошені учні Тячівського професійного ліцею Закарпатської області – секретарі-керівника, оператори комп'ютерного набору навчальної групи №2 разом з майстром виробничого навчання Губановою Л.Л., під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Балашовою Ю.В., яка розпочала урок з поняття Загальної декларації прав людини. Ця дата сьогодні відзначається в країнах світу, як Всесвітній день захисту прав людини. До слова був запрошений адвокат Пазина О.В.
Детальніше про декларацію розповіла провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Мийсарош І.М., доповненням заходу слугувала книжкова виставка "Ваше право знати". Вона ж ознайомила учнів з періодичними виданнями бібліотеки. Захід пройшов у формі запитань-відповідей, на які відповідав адвокат  Пазина О.В.

У сучасному світі питання про права людини займає одне з центральних місць у відносинах між державами. Цей День є безумовним нагадуванням про те, що кожен громадянин своєї країни, повинен працювати у першу чергу в ім'я людини.









22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...