понеділок, 12 лютого 2018 р.

Афганістан: героїзм крізь біль і сум


15 лютого в приміщенні читального залу районної бібліотеки  на телеекрані буде транслюватися короткометражний документальний фільм "Афган 1979-1989".
Війна в  Афганістані продовжувалась більше  9 років (з 25 грудня 1979 р. по 15 лютого 1989 р.). Звичайно, ця війна не явище з української історії, але вона безпосередньо торкнулась й України. Війна стала одним із каталізаторів загострення кризи радянської системи, з розпадом якої на пострадянському просторі виникли незалежні держави, в тому числі й Україна, суверенітет котрої потребував захисту.
Жахливих втрат зазнала у цій війні Україна. Учасниками афганської війни були понад 160 тисяч вихідців із України, з яких 3432 не повернулись до рідних домівок, а 72 зникли безвісті або потрапили в полон.
Такими  сумними були наслідки тієї війни, яка стала важким іспитом і трагедією для сотень тисяч людей в Україні. Для всіх, хто безпосередньо перебував на афганській землі, і для тих, хто безмежно довгими та тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. 
Вашій увазі пропонується виставка-спогад "Їх долі відпалені війною". На виставці представлені  матеріали  періодичної преси, які висвітлюють події  виведення радянських військ з Афганістану, спогади та поезії воїнів-інтернаціоналістів, статті-спомини за загиблими, вихідцями з Тячівщини.
Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих синів України, вклоняємося їхній мужностіВажливо, що, зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим воїнам Збройних Сил України, підтримують матерів, вдів і дітей полеглих побратимів. Шана і подяка всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, доблесть, вірність присязі і честі.   



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...