середу, 25 липня 2018 р.


1030-річчя хрещення Київської Русі-України


Картинки по запросу хрещення русі28 липня українці відзначають День хрещення Київської Русі-України.  Саме цього дня православна церква вшановує память Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.
 Прийняття християнства було важливим для підняття престижу Київської Русі. Церква допомагала підвищувати рівень культури, мистецтва, літописання та архітектури. Запровадження християнства допомагало поширенню писемності на Русі. Християнські традиції та звичаї є для сучасної України нормою і повноцінною частиною повсякденного життя. Це свято призвано нагадувати про значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства.   З нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України в бібліотеках району проводиться  ряд заходів.
     У Тячівській районній бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку «Хрещення Русі – епохальна подія в історії». А також 27 липня протягом дня у читальному залі буде проводитись відео-перегляд документального фільму «20 кроків до історії».
   Бібліотеки-філії організували: тематичні книжкові полиці, відкриті перегляди літератури «Українська духовна культура: від минулого до сьогодення», «То була Київська Русь...» «Доля Київської Русі»; години духовного спілкування «Хрещення Русі: відгомін далеких подій», «Духовне життя Закарпаття», «Духовні святині України»; історична година-екскурс «Дорога до храму», інформаційні бесіди «Християнство як надбання культури», «Свято, дароване Богом»,  «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до духовності»; години цікавих повідомлень «Цікаві факти з історії Київської Русі», «Початки християнства», « Як була хрещена Русь»; історичні години  «Володимир Святий в історії нащадків», «Таємниці хрещення України-Руси»; бібліографічні огляди літератури «Величні постаті минулого», «Князь Володимир Великий – Хреститель Київської Русі». Проводяться також зустрічі в бібліотеках - філіях з настоятелями православних храмів Тячівщини.
 Хрещення Київської Русі – це і справді дуже велика подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей. 1030 років тому православна віра згуртувала населення Київської Русі.
   



Зав. довідково-бібліографічним відділом      Г.П. Волос

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...