четвер, 18 липня 2019 р.


Навчання-тренінг для бібліотекарів

18 липня 2019 року в Тячівській центральній районній бібліотеці для бібліотекарів сіл: Бедевля, Грушево, Колодно, Буштино, Руське Поле, Теребля, Дулово, Угля, Велика Уголька, Мала Уголька, Округла відбувся кущовий тренінг-навчання з впровадження Універсальної десяткової класифікації (УДК) в роботу  традиційних каталогів і картотек, який провела завідуюча довідково- бібліографічним відділом Г.П. Волос.
У своїй консультації «Пересистематизація традиційних каталогів і картотек на УДК» акцентувала увагу на те, що застосування міжнародної класифікації є однією з умов модернізації бібліотечної діяльності і дасть змогу організувати довідково-пошуковий апарат бібліотеки з урахуванням сучасних вимог. А також  надала рекомендації для роботи з традиційними картковими каталогами і картотеками:  індексування документів, оформлення розділів та розстановку карток  згідно таблиць УДК.
Присутні отримали тренінгові завдання з бібліографічного опису та систематизації документів за таблицею УДК. По закінченні відбулося обговорення важливих питань, які виникають у процесі індексування документів за таблицею УДК.






Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...