понеділок, 25 листопада 2019 р.

Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших  таких сторінок - Голодомор, який призвів до небачених безневинних  жертв, і який в світі визнано геноцидом українського народу. 
Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – мільйонів українців, знищених комуністичним режимом. Їх вбили лише з однієї причини – вони були українцями, котрі любили свою землю та хотіли жити у вільній країні.
23.11.19 р з нагоди Дня пам'яті  жертв голодомору в Україні скорботні заходи відбулися і в місті Тячів. Зокрема  в районному будинку проведено вечір -реквієм:   «Збудуймо пам'яті негаснучий собор», проведено панахиду   та запалено свічку пам'яті за невинно убієнними українцями.    
Відтак на захід   зібрались керівництво та працівники райдержадміністрації, районної та міської ради, установ, організацій району, священнослужителі різних конфесій міста і району, представники громадськості, учнівська молодь та бібліотечні працівники.
Учасники заходу  мали можливість ознайомитись з матеріалами виставки-інсталяції "Голодомор: крізь призму пам’яті і болю", яку підготували працівники Тячівської  ЦРБ.



  

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...