четвер, 25 травня 2023 р.

 

24 травня у Тячівській публічній бібліотеці пройшла творча зустріч з Мирославом Дочинцем - відомим українським письменником.

Зустріч зібрала поціновувачів літературного слова, на якій  були присутні поети, лікарі, бібліотекарі, клубні працівники, учні 10 класу Тячівського ліцею ім. В. Гренджі-Донського №1 з класним керівником Оксаною Фера .

Бібліотекар з обслуговування Леся Патяник представила присутнім автора. Після чого було надано  слово  начальнику відділу культури, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіті Петер, яка  відзначила творчість письменника Подякою та на згадку про наше місто подарувала книгу "Тячів у серці моєму".

Автору  було задано безліч запитань, в розмові з письменником активну участь взяла волонтер Богдана Поковба, лікар та поет-аматор Марія Шишмарьова, учні ліцею.

Під час спілкування Мирослав Іванович розкрив в загальних рисах зміст та ідею ключових творів зі свого творчого доробку, тезисно виклав власну філософсько-світоглядну концепцію, в якій велику роль відіграє самопізнання, прагнення до гармонії зі світом і самим собою, стремління до свободи і цінності особистості як такої. Це робить українців, на його переконання, носіями європейських цінностей. Торкаючись питання європейського вибору України, пан Мирослав зазначив: «Ми – давно Європа». Презентуючи свої книги, письменник надзвичайно просто й невимушено розповідав про місце людини в житті.

Інна Ключкей директор КЗ "Публічна бібліотека" подякувала п. Мирославу за захоплюючу зустріч та співпрацю, подарувала презент.

Прихильники творчості Мирослава Дочинця мали змогу придбати як давніші видання його творів, так і найсучасніші. Зробити фото на пам'ять.

 

Довідка про автора:

Мирослав Дочинець – український письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, Національної спілки журналістів України, лауреат  Національної премії імені Т.Г. Шевченка, «Золотий письменник України». Окрім того, що він лауреат численних літературних нагород, сміливо можна зазначити, що   він –  людина, якої торкнулася іскра Божа і розпалила в душі вогонь творення.

Народився 3 вересня 1959 у м. Хуст в учительській сім'ї. У літературу активно увійшов у 1980-х роках як новеліст, есеїст та автор влучних афоризмів.

Книги п. Мирослава користуються популярністю серед читачів. Нові видання письменника викликають  все більший інтерес навіть за кордоном, а сам письменник є одним з найбільш обговорюваних і читаних в Україні.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...