середу, 6 грудня 2023 р.

 Читання як життєва стратегія

#тижденьчитання

#бутисвоїми


Роман — своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п’ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття.

У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з’являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, — і виринає десь із глибини пам`яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття…

 

 


Романи Василя Шкляра і через півстоліття залишаються актуальними. Письменник, який описав найжахливіші події та найбільші звершення нації. Роман «Спів божої пташки» це перевидання раннього роману «Ностальгія», що був написаний після вибуху ЧАЕС.

Простий чоловік Микола, який втрачає жагу до життя, покидає роботу та має намір вирушити в таку собі «відпустку» за натхненням. Проте, все обертається проти нього і його сім’ї, коли він зустрічає жінку, яка змінює все. Роман, повний ностальгії та печалі, який по праву може очолювати вітчизняний умовний список "найпопулярніші книги".

 

 


Культовий український детектив, присвячений атмосфері Львова напередодні початку війни. Країни ось-ось розгорнуть конфлікт, всюди панує непевність і напруга. На фоні цього – кров, таємниці та інтриги нічного Львову. Комісар Обух і неофіційний репортер Марко розслідують загадкові серійні убивства та зникнення євреїв. Атмосферний історичний детектив, що покаже минуле з іншого боку.

 

 

 


Такої України ви не знали! Такої, як у Роберта Говарда у "Конані-варварі"! Конан родом з Кіммерії, герої Валентина Чемериса - зі Скіфських степів. Паралелі не просто можливі - вони очевидні.

В романі видатного українського письменника читач дізнається про героїв Скіфії 8 століття до н.е.: Атея, Скілура, Іданфірса, про полководців, авантюристів, вершників, ремісників і зброярів, які кували такі обладунки і зброю, якою ми її бачили хіба що у фентезійних іграх на зразок "The Elder Scrolls"...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...