понеділок, 17 грудня 2018 р.

Презентація книжки Юлії Драгун 
"Щасливою бути – це доля"


17 грудня в Тячівській центральній районній бібліотеці  відбулася презентація 17 книжки "Щасливою бути –це доля" - Юлії Юріївни Драгун - поета –пісняра, прозаїка, драматурга, етнопедагога, нашої землячки. Книга вміщує в собі три повісті "Щасливою бути –це доля", "Кохання з портрета", "Моя рятівниця", а також у розділі "Криниця доброти" вміщено відгуки про письменницю відомих людей.
Ведучі зустрічі Сливка А.В. та Нодь Н.К. ознайомили про творчу спадщину письменниці. Потім всі мали змогу побачити уривок з повісті, яку відтворили користувачі бібліотеки с. Новоселиця (роль солдата виконав Томишинець Вадим, роль Яни  - Гук Віталія, читець - Патяник Леся  та декламатори віршів - Тяско Вікторія, Павлюк Анна).
Медаль та диплом Лауреата літературної премії «Гілка золотого каштана» видавництва «Український пріоритет» м. Київ за книгу "Щасливою бути – це доля" мав змогу черговий раз вручити начальник відділу культури Гудак В.А. , також нагородив Грамотою за співпрацю з закладами культури району. З вітальними словами виступили поціновувачі творчості Юлії Юріївни та колеги по перу.
 Директор Тячівської ЦБС Ключкей І.С. подякувала Юлії Юріївній за творчу зустріч та презентацію книги, побажала письменниці ще нових напрацювань, які обов’язково презентуватимуть у книгозбірні та на згадку про зустріч подарувала подарунок від колективу ЦРБ.
Для письменниці звучали - коломийка у виконанні  Рошко Іванни учениці Буштинської дитячої школи мистецтв викладач Сніжанна Рак, пісня "Незабудемо ніколи" з книжки "Двінчики пастушків" у виконанні Джуган Тетяни солістки районного будинку культури.
Для присутніх були декламовані вірші авторки у виконанні Таїсії Грись журналістки обласного радіо (озвучка на екрані), та вірші, які декламували учні Тячівського професійного ліцею.
В книгозбірні зібралося багато шанувальників творчості Юлії Юріївни учні, викладачі, бібліотекарі, письменники, поети, інтелігенція міста.
Ця книга без сумніву вершина творчості відомої закарпатської письменниці. Водночас книга є свідченням її громадянської зрілості, непорушної віри в Бога і в нашу перемогу.










Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...