середу, 2 жовтня 2019 р.

1 жовтня в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек бібліотечні працівники відвідали народний літературно-мистецький музей в с. Копашнево Хустського району, який знаходиться у місцевій ЗОШ І-ІІІ ст.
 Учні школи зустріли привітно з хлібом-сіллю та щирими словами привітання . Директор ЗОШ Хланта Василь Ілліч  провів екскурсію, розповів про шкільне життя та про село Копашнево.
Музей був відкритий у 2005 році, з ініціативи видатного земляка Івана Васильовича Хланти. У музеї знаходяться книги закарпатських авторів із усіх районів області, а ще видання про крайових митців. Також діє експозиція виробів народних умільцівУ 2013 році літературно-мистецький музей отримав статус народного. Про це багато іншого бібліотечним працівникам розповіла завідувач музею, викладач україської мови та літератури  Гангур Надія Іллівна.
 Присутні мали нагоду побачити експозиції «Літературна Виноградівщина», «Літературна Іршавщина», «Літературна Тячівщина», «Літературна Хустщина», «Літературна Ужгородщина» та ін. В оформленні персоналій дотримано чіткого принципу: подається фото письменника, коротка біографічна довідка, далі – книги згаданого автора й література про його життєвий і творчий шлях, який нам презентували учні школи.
У школі  є картинна галерея, у якій представлені полотна і світлини – подарунки відомих уродженців Копашнева  Василя Хланти, Василя Гангура, Івана Костреця, Михайла Ковача та молодих майстрів пера нашого краю Андрія Гербея, Віри Хланти, Наталії Ковач, Оксани Гангур та ін.
В кінці зустрічі було зроблено фото на згадку. Директор Тячівської ЦБС І.С. Ключкей подякувала за цікавий і незабутній прийом.


























Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...