середу, 23 жовтня 2019 р.


Українська революція – низка подій пов'язаних  з національно-визвольною боротьбою українського народу 1917-1921рр. посідає особливе місце. Це драматичний ,вкрай суперечливий  і водночас насичений важливими політичними і соціально-економічними подіями період української національно-демократичної революції, громадянської війни та іноземної збройної інтервенції.  Гостра політична боротьба, змагання за незалежність України в 1917-1921рр., за її державність піднесли національну свідомість українського народу, який зробив вагомий внесок  не лише в історію України, а й в історію Європи, світову історію.

З метою вшанування боротьби  за незалежність  і соборність України та визнання історичного значення подій пов'язаних з визвольною боротьбою до 100-річчя Української Революції у відділі обслуговування на абонементі діє  книжково-ілюстративна виставка "Це нашої історії рядки: українська революція 1917-1921рр." Представлена література розповідає про видатних діячів національно-визвольного руху, культурні аспекти революційного часу, дає можливість глибше пізнати історію Української революції  1917-1921 років та етапи визвольної боротьби від минулих століть  до сьогодення. Українська революція 1917-1921рр. дуже важлива в плані відновлення саме історичної пам'яті ,бо те суспільство ,той народ ,який втратив історичну пам'ять , який не знає, що таке його герої, приречений на історичне забуття.



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...