четвер, 23 лютого 2017 р.


" Небесна Сотня у вирій полетіла ", за такою назвою у бібліотеці с. Ганичі оформлено тематичну полицю. Користувачі бібліотеки вшанували  пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за краще майбутнє України.


            


« Мова – це наша національна ознака,
 в мові – наша культура,
 сутність нашої свідомості».
Іван Огієнко

   «Звернись до мене солов’їною, відповім тобі калиновою».  Мова – одне з найцінніших надбань, яке  створили й залишили нам наші предки. В Україні відзначають декілька свят, присвячених мові. Це 9 листопада – день Української писемності та мови, 21 лютого-Міжнародний день рідної мови. Відвідувачі бібліотеки зібрались в сільському клубі с. Вишоватий на літературні посиденьки, щоб вшанувати рідну мову, бо вона основа духовного життя. Присутні читали вірші про мову відомих українських письменників: Ю. Рибчинського, М.Рильского,и В. Симоненка. Читали вислови про мову відомих людей. Бібліотекар знайомила присутніх з книгами сучасних українських авторів. Провели невеличку  вікторину «Чи правильно ми розмовляємо». На завершення зустрічі читачі ознайомилися з книжковою виставкою «Мово моя, ти чарівна зірниця» та зігрілись гарячим чаєм.



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...