понеділок, 14 серпня 2017 р.

З 8 по 11  серпня  для бібліотечних працівників та представників громадських організацій був проведений тренінг "Децентралізація (основи, можливості перспективи)" з питань, що стосуються інформування населення щодо децентралізації. Загалом тренінг зібрав 27 чоловік з 7 областей України (Закарпатська, Чернівецька, Волинська, Черкаська, Запорізька, Хмельницька та Львівська).
Із Закарпаття , а саме з Тячівської ОТГ, учасниками тренінгу були директор ЦБС Ключкей І.С. та зав. методичним відділом Нодь Н.К., які в подальшому будуть співпрацювати з ХАРР "Хуст – Європа- Центр". Від Закарпаття прийняли участь такі бібліотеки: Хустська, Іршавська, Перечинська, Виноградівська;    благодійний фонд  «Центр громадських ініціатив» та  Хустське  агентство  регіонального  розвитку  ХАРР «Хуст – Європа – Центр».
Протягом 4 днів учасників проекту  інформували такі коучери: Любов Квасюк менеджер проекту IREX/ПУЛЬС, Юрій Пасочник проектний менеджер Волинського  ресурсного центру, Тамара Козицька керівник Хмельницького піар-офісу сучасних бібліотек.
Спеціалісти урізноманітнювали подачу інформації різними тренінгами, майстер-класами, моделюванням  цікавих ситуацій та ін.
Навчання проходило у Львові у готелі "Рамада" в конференц-залі, за підтримки Міжнародної організації  IREX в рамках  проекту ПУЛЬС. Проект  ПУЛЬС  виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в партнерстві з Асоціацією міст України (АМУ), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Направлений на посилення спроможності громад, надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку; спрямований на інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації.
З 1 жовтня по 15 грудня 2017 року бібліотекою завдяки проекту "ПУЛЬС" будуть організовуватись та проводитись інформаційно-роз’яснювальні заходи з питань децентралізації, на які будуть запрошуватись ряд спеціалістів. Також в ЦРБ буде створено інформаційний куток "Моя громада –мій добробут".




Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...