вівторок, 30 січня 2018 р.

Безумовно, сьогодні важливо для бібліотек участь у грантових конкурсах, проектах. Це можливість одержання додаткових фінансових засобів, підвищення професійного рівня  та творчої ініціативи працівників.
В  березні 2017 році Солотвинська бібліотека брала участь у написанні проекту «Розвиток  угорської культури та освіти» (« A magyar kulturáért és oktatásért»), який фінансує фонд ім.  Бетлена Габора.
 Фонд  підтримує угорські культурні та освітні організації та проекти за кордоном, зокрема і на Україні. В червні бібліотека підписала договір, а в листопаді 2017 року отримала кошти та придбала ноутбук.
29 січня 2018 р. відбулися загальні збори членів Спілки угорських бібліотекарів Закараття. Голова Спілки Варга Єва прозвітувалася про роботу за 2017 рік, а працівники Берегівського та Виноградівського районів поділилися досвідом роботи.
Також були вручені техзасоби бібліотекам регіону, які обслуговують угорськомовне населення, отримані в результаті успішного гранту. Солотвинська бібліотека-філія №9 отримала принтер, який значно полегшить роботу бібліотеки!
На подібну підтримку угорській громаді Закарпаття з боку Угорщини  можна, вочевидь, очікувати і в 2018 році. 
Активізація проектно-програмної діяльності дозволяє сконцентрувати увагу на найбільш насущних проблемах, виділяти й розвивати головні напрямки діяльності.

Зав. бібліотекою Попп М.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...