четвер, 17 березня 2016 р.

Днями, угорська громада смт.Солотвино, відзначила 168-річницю Угорської революції та національно-визвольної боротьби 1848-1849 років.

До учасників заходу звернувся голова Закарпатського угорського товариства (KMKSZ) селища Солотвино Седлак Д.Д. та заступник голови селищної ради Кочерга Я.Я.
Діти із ДНЗ ім.св. Анни декламували вірші та співали пісні. З літературно-музичною композицією виступили вчителі та школярі ЗОШ І-ІІІ ст.№3 ім.Я.Бойої.
Яскравими барвами костюмів та хореографічною майстерністю вразили присутніх студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв, які є активними учасниками культурно-мистецьких заходів селища Солотвино.





 На стику поколінь: зустріч з поетесою Наталією Василівною Орос

16 березня в Буштинській ЗОШ І-ІІІ ступенів,  відбулася зустріч з поетесою Наталією Василівною Орос, яку організували вчителі зарубіжної літератури Рольська Світлана Петрівна та Кричфалуші Надія Федорівна.

Ця зустріч відбувається в рамках тижня зарубіжної літератури, що традиційно проводиться в школі. Символічним є те, що поетеса спілкується зі своїми шанувальниками напередодні Всесвітнього дня поезії. Разом з поетесою на свято була запрошена бібліотекар – Герчак Ольга Іванівна. 
            Директор, Серюга Василь Михайлович  звернувся до присутніх з такими словами: “Ви маєте пам’ятати, що кожен з вас є особливим і має свої таланти, потрібно не соромитися і відкривати їх, зокрема і в галузі літератури.”  Наталія Василівна читала власні вірші, розповідала про цікаві моменти із свого життя та давала настанови слухачам.  Учні також підготувалися до зустрічі з поетесою.  Її біографію дослідив та розповів учень 9-Б класу Ливринц Вадим. 
         Декламували поезію Наталії Василівни:  Вовчок Аліна та Паш Юлія. Основна тематика віршів нашої землячки: патріотизм, кохання, складність людського життя, проблеми морального вибору та ін. Загалом, атмосфера була проста та водночас цікава. Наталія  Василівна була приємно вражена зацікавленістю школярів. Ціль  досягнута – вдячні слухачі, а поетеса, в свою чергу, задоволена  спілкуванням із молодим поколінням читачів.
                                                           Вовчок Аліна, учениця 10-Б класу

Буштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів






22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...