вівторок, 22 березня 2022 р.

 


 У календарі 22 березня – Всесвітній день води, який запроваджений Генеральною асамблеєю ООН у 1993 році. У прийнятій резолюції визначалось, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, щорічно 22 березня оголосити Всесвітнім  днем води.

Проблема води є однією з найголовніших соціальних і науково-технічних проблем сучасності, вирішення якої значною мірою залежить від вивчення водних ресурсів, рівня знань про явища і процеси, що відбуваються в гідросфері, а також від ефективних заходів з раціонального використання і охорони природних вод.

Вівторок, 22 березня, – двадцять другий день весни і двадцять сьомий день рашистського вторгнення в Україну. Двадцять сьомий день горя і сліз, але й двадцять сьомий день героїчного захисту країни від російського фашизму. 

Можливо, раніше не всі в Україні замислюватися про життєво важливе значення води, але після того, як в окупованих містах почалися смерті від зневоднення, варто про це таки думати більше.  І коли ми виженемо окупантів з країни, берегти все, що маємо, зокрема й воду. Власне, зараз теж берегти, наскільки це виходить в умовах війни. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...