середу, 26 жовтня 2022 р.

 

Володимир Лис – український літератор, журналіст, багаторазовий лауреат Коронації слова, Гранд-Коронації, Золотий письменник України-2016. За сагою Століття Якова (2016), названою Найкращим романом десятиріччя знято серіал.



Книги Володимира Лиса користуються великою популярністю в нашій бібліотеці, його книга "Століття  Якова" теж є у нас, тільки вона "на розхват". Тож приходьте у Тячівську публічну бібліотеку і знайомтеся з творчістю письменника.

Довідково: Талановитий український письменник, відомий як «народний синоптик», чиї прогнози неодноразово збувалися. Книги Володимира Лиса мають відзнаки на «Коронації слова» та інших всеукраїнських конкурсах, а його літературна майстерня може похизуватися творами різних жанрів.

Народився Володимир 26 жовтня 1950 року у Волинській області, освіту здобув за фахом журналіст у Львівському державному університеті імені Івана Франка. Сьогодні він працює як редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь». Також Володимир Лис – член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Дебютував письменник як драматург, кілька його п’єс були поставлені у різних театрах України. Прозаїчні твори Володимир почав писати з 1985 року. Сам він про процес своєї роботи говорить: «Я ніколи не сідаю писати твір, не склавши своєрідного плану-конспекту. Потім за цим планом пишу. Але дуже часто буває, що по ходу дія завертає в абсолютно неочікуваний бік. Тоді я йду вслід за своєю інтуїцією». Це характеризує його як свідомого та серйозного автора, саме тому твори Володимира Лиса вигравали також конкурси радіоп’єс, а самого автора у 2010 році було визнано «Митцем року». У 2012 році його твір «Століття Якова» було визнано «Найкращим романом десятиліття» на «Коронації слова». За цією книгою навіть було знято історичний мінісеріал.

Недарма книги Володимира Лиса можна купити в усіх містах України, адже його справедливо вважають заслуженим письменником нашої держави.

А якщо ви шукаєте твори для дітей, то обов’язково ознайомтеся з творчим доробком Марка Вовчка, яка писала талановиті історії для різного віку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...