середа, 8 травня 2024 р.

 


8 травня, в День памяті та примирення, Україна вшановує память кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війни – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі , мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців, особливо демографічні – від 8 до 10 мільйонів осіб.

Тячівська публічна  бібліотека пропонує ознайомитись відвідувачам з книжковою виставкою «В серцях і книгах пам'ять про війну». На виставці представлено видання, які висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, історичне значення Великої Перемоги, спогади учасників  бойових дій та інформаційні матеріали.





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Сьогодні свій 65 – річний  ювілей святкує Петро Миколайович Мідянка.   У селі Широкий Луг 14 травня 1959 року народився видатний поет-...