четвер, 28 липня 2016 р.

Хрещення Русі – єднальне свято


День пам’яті рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича відзначається 28 липня. І тому в цей день працівниками районної бібліотеки було представлено книжкову виставку під назвою  "Хрещення Русі – епохальна подія в історії" про ці доленосні події,  на якій було зібрано чималу кількість книг; вона слугувала додатком до круглого столу, який провели працівники відділу культури Тячівської РДА в картинній галереї  ім. Ш. Голлоші.
Запровадження християнства - це епохальний поворот в історії Давньоруської держави, який не тільки суттєво вплинув на всі сфери тогочасного суспільного життя, а й надовго визначив характерні особливості вітчизняної моделі історичного розвитку.
Прийшовши до влади, Володимир Великий спробував провести релігійну реформу, суть якої полягала в модернізації язичництва, запровадженні на Русі культу єдиного бога - громовержця Перуна. Ієрархія новоствореного пантеону відповідала розкладу політичних сил у країні, адже верховним божеством було визнано не полянського Даждь-бога, а новгородського Перуна.
У 988 р. князь Володимир проголосив християнство державною релігією Київської держави і енергійно взявся запроваджувати нову віру.



22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...