пʼятницю, 15 липня 2016 р.

                       Хрещення Київської Русі - єднальне свято

  Понад одинадцять століть тому східні слов'яни створили свою першу державу. Літописи та інші пам'ятки давньоруської літератури називають її Руссю, або Руською землею, вчені-історики - Київською, або Давньою Руссю.   Вона належала до найбільших, найкультурніших, найрозвиненіших економічно й політично держав середньовіччя.
Джерелами відтворення історії Київської Русі є писемні й речові (археологічні) пам'ятки. Київська Русь була могутньою державою середньовічної Європи, яка відігравала велику роль як в історії східнослов'янських народів так і в світовій історії.
Традиції Київської Русі виявилися настільки живучими й міцними, що дійшли до наших днів, здобувши нове життя в матеріальній і духовній культурі українців, росіян і білорусів.
В читальній залі нашої  бібліотеки  розроблена і викладена ілюстративно-книжкова виставка з назвою "Хрещення Русі – епохальна подія в історії"  де протягом двох тижнів користувачі бібліотеки матимуть змогу переглянути виставку.



22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...