пʼятницю, 16 березня 2018 р.


"Відроджені із забуття"
Саме так хочеться сказати  про звитягу січових стрільців 1938 – 1939 років у День 79-ї річниці Карпатської України. За часів радянської влади про героїчний чин і боротьбу наших дідів ми нічого не чули, бо ця тема була під забороною. Та з плином часу і зміною поглядів у суспільстві, свідчення учасників та свідків тих буремних подій виплили із закутків історії. Сьогодні ми маємо змогу вивчати, переглядати і відшукати достовірні факти про створення першої незалежної Карпато – Української держави, яка виникла в центрі Європи і була жорстоко знищена гортіївськими військами на очах всього цивілізованого світу.
 Бібліотека щороку організовує цикл масових заходів присвячених пам`яті полеглих на Красному полі під Хустом. Увазі користувачів експоновано книжкову полицю "Карпатська Україна: у пошуках незалежності Закарпаття", історичну довідку "Відроджені із забуття". З вихованцями бібліотечного драмгуртка "Радість" беремо участь у щорічному мітингу приуроченому до Дня вшанування полеглих у нерівній битві на Красному полі у березні 1939 року. На зібранні перед Хрестом, який встановлено в центрі Тересви, в цей день завжди людно, тут згадують славетні імена тересвянців січовиків Мірявця, Неболи, Прінца їх жертву в ім`я незалежності рідного краю. Присутні люди різного віку, віросповідання, соціального статусу яких об`єднав патріотизм, і любов до України. Тут  на мітингу завжди звучать вірші поетів-січовиків того часу  рядки їх актуальні й сьогодні.

Завідуюча бібліотекою смт. Тересва                                                                 Новаленко А.В.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...