середу, 14 березня 2018 р.


79 років тому, у 1939 р., українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії сусідніх держав. 
В ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ. Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січ, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована. 
 Сьогодні, 14 березня у Тячівській районній книгозбірні було проведено історичну годину "Карпатська Україна: у пошуках історичної долі". Захід був розпочатий  Гімном України. Вступне слово мала завідуюча відділу обслуговування Леся Патяник, продовжили розповідь учні Тячівського професійного ліцею  групи №2 (ІІ–й курс): Михальчич Іван, Пацкан Василь, Половко Тетяна, Василинець Діана, Бедей Марина, Сошнікова Тетяна, Брай Лілія.
Присутніми були на заході викладачі ліцею: заступник директора з навчально-виховної роботи Юлія Валеріївна Балашова, методист ліцею викладач історії  Марта  Андріївна Копчалюк, майстер виробничого навчання Людмила Леонтіївна Губанова, бібліотекар ліцею Юлія Миколаївна Фрінт, учні ліцею, працівники районної та дитячої бібліотеки, провідний методист Тячівського РМЦ.
  На сам кінець було продемонстровано короткометражні фільми та кліпи з Стрілецькими  піснями. Книжкова виставка "Велич і трагедія Карпатської України " слугувала доповненням до заходу.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...