вівторок, 20 листопада 2018 р.

 У жовтні-листопаді 1944 року війська 4-гоУкраїнського фронту завершили визволення українських земель від німецьких військ та їхніх союзників. На жаль, завершення бойових дій та просування фронту на Захід не принесли закарпатським угорцям, німцям, корінним жителям інших національностей цього мультиетнічного краю довгоочікувані мир і спокій. Радше навпаки – на їхню долю випали нові жорстокі випробування. У пам’ять про загиблих у багатьох населених пунктах Закарпаття, запалюють свічки.

З цієї нагоди 17 листопада, в селищі Солотвино було проведено годину пам’яті та поминальну панахиду за тими, хто загинув у сталінських таборах ГУЛАГу.

З промовою до угорської громади звернулися заступник голови селищної ради Кочерга Я.Я. та голова місцевого осередку КМКС Седлак Д.Д.

А солотвинський марафонець Карло Токар організував символічний велопробіг від Солотвина до Сваляви, присвячений пам'яті колишніх ув'язнених угорців , в т.ч. мешканців Солотвина – жертв радянських репресій та сталінського терору. Саме у Сваляві у 1944 році  розміщувався збірний табір кінця Другої світової війни.

Світла пам’ять всім жертвам політичних репресій!
Нехай ніколи не повториться таке зло на нашій землі!

Зав. бібліотекою Попп М.











Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...