четвер, 29 листопада 2018 р.


Пе́рша Світова́ війна́ — світова війна, глобальний збройний конфлікт, який розвивався перш за все в Європі від 28 липня 1914 до 11 листопада 1918 року, в якому брало участь 38 держав.
Під час неї загинуло понад десять мільйонів солдатів і цивільних мешканців. Конфлікт мав вирішальний вплив на історію XX століття.
Україна не залишалась осторонь цієї трагедії. Значна територія й опинилася в прифронтовій смузі, а в Королівстві Галичини та Володимирії, Герцогстві Буковина, Прикарпатті розгорнулися бойові дії. Тим більше, що Україна стала центром територіальних зазіхань з боку протиборчих сторін; Російської імперії та Австро-Угорської імперії, далекосяжні плани щодо України мала кайзерівська Німецька імперія.
З нагоди цієї дати в бібліотеках району були проведені бібліографічні огляди літератури, тематичні полиці, книжкові виставки, інформаційні години, години спілкування такі як: "Роки війни – століття пам'яті",  "Ні війні! Ні навіки!", "Біль війни у пам’яті нащадків", "Велика правда у пам’яті про війну", "Перша світова війна: український вимір", "Україна в період першої світової війни", "Події  першої світової війни", "Наслідки  І світової війни".

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...