вівторок, 29 січня 2019 р.

«Під Крутами пішли в безсмертя»

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист незалежності своєї Вітчизни. Назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.
Сьогодні,  в галереї ім.Ш.Голлоші, відбулася історична година присвячена трагічній сторінці з історії України в якій взяли участь представники влади, також на заході були присутні учні Тячівського професійного технічного ліцею . Ведучі заходу провідні методисти РМЦ - Анна Сасин та Діана Шпілка розповіли коротку історію подвигу юних героїв та вшанували пам'ять загиблих юнаків хвилиною мовчання. Літературну композицію представили гуртківці Тячівського ЦДЮТ (керівник Марина Берец). Завершилось дійство переглядом фільму «Відомі і невідомі факти про бій під Крутами». Захід доповнила книжкова виставка «Під Крутами пішли в безсмертя» організована працівниками відділу обслуговування центральної районної бібліотеки, яку можна переглянути також районній бібліотеці протягом тижня.









Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...