понеділок, 2 вересня 2019 р.

1 вересня 1939 р. німецькі війська розпочали напад на Польщу. У відповідь на агресію Німеччини 4 вересня 1939 р. Великобританія та Франція оголосили їй війну. 17 вересня 1939 р. відповідно до укладеного пакту з Німеччиною Радянський Союз розпочав вторгнення на територію Польщі зі сходу, зайнявши Західну Україну та Білорусь. Ці події стали початком Другої світової війни.

9 травня 1945 р. Німеччина капітулювала, а 2 вересня 1945 р. Друга світова війна завершилась капітуляцією Японії. За підрахунками дослідників, загальні людські втрати України у Другій світовій війні становлять близько 7–8 млн осіб.
У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема всі великі держави, які утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі та антигітлерівську коаліцію («союзники»). Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб. 
Друга світова стала наймасштабнішою і найкривавішою війною в історії людства, великим переламом ХХ століття, що докорінно змінив політичну карту і соціальну структуру світу.
Бібліотеки району з нагоди цієї дати організували вистаки пам’яті, темитичні полиці "Ніколи знову", "Назавжди в пам’яті народній", "Подвиг, що залишиться у віках".

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...