середу, 30 жовтня 2019 р.


         Хто чуйні серце й душу має,
         Хто журиться про вічне й суще –
         Тим тішиться, що не вмирає:
         Ані сучасне, ні грядуще.
                            Юрій Шип

 29 жовтня в Тячівській ценральній районній бібліотеці відбулася творча зустріч з закарпатським поетом, байкарем, піснярем, гумористом, сатириком, лауреатом літературних премій ім. Ф.Потушняка, Героя України о. Августина Волошина та Всеукраїнської премії ім. Л. Глібова - Юрієм Васильовичем Шипом.
На його рахунку в творчому доробку щедрий і вагомий ужинок – це понад 40 солідних різножанрових книжок.
Ведучі зустрічі Наталія Нодь та Леся Патяник розповіли про творчі здобутки автора та ознайомили присутніх з біографією письменника.
Активні користувачі дитячої бібліотеки Марія Крічфалушій, Олена Пилип, Ірина Лазар декламували вірші Ю.Шипа.
До слова були запрошені начальник відділу культури Тячівської РДА Гудак В.А., який вручив Подяку письменникові, спеціаліст віддулу культури, сім’ї, молоді та спорту Тяічівської міської ради Петер Е.Б.
Колеги по перу, поети Тячівщини: Марія Грицан, Анна Розман, Наталія Орос, Аліна Новаленко привітали гостя та бажали творчої наснаги.
Слово мав і сам автор Юрій Васильович, який зачитав багато своїх віршів та особливо сподобався слухачам вірш присвячений Тячівському родоводу "Карпатський пієтет". Улюблена форма викладу віршів письменника – катрен -це чотирьохрядкові вірші. Як зазначав сам автор "Де тісно словам, а просторо думкам".
Також поділився з присутніми про творчі плани, а саме написання нової книги для діток, яка матиме назву "Автобусні катрени".
Директор Тячівської ЦБС І.С. Ключкей подякувала автору за приємну зустріч та подарувала на згадку подарунок.






  



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...