понеділок, 12 жовтня 2020 р.

 У Красній відзначили День визволення села від фашистських окупантів

11 жовтня у с. Красній відзначили День визволення села від фашистських загарбників та освятили оновлений Обеліск Слави.

У жовтні 1944 року підрозділами 17-го гвардійського стрілецького корпусу, який входив до складу 4-го Українського фронту,  було звільнено населені пункти району від фашистських окупантів, серед них і село Красна. 

Вже стало доброю традицією відзначати цей день урочистими заходами та покладанням квітів до Обеліска Слави. Цьогоріч  свято стало подвійним, адже напередодні знаменної дати було відреставровано пам’ятник та облагороджено прилеглу територію, тож в урочистій атмосфері відбулося ще й відкриття оновленого Обеліска Слави. 

Відтак, у післяобідню пору у центрі села зібрались краснянці, аби віддати шану воїнам-односельчанам, які загинули, захищаючи Батьківщину в Другій світовій війні. 

Розпочався захід з вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника. Після  отець Іоан провів панахиду за упокій померлих визволителів, а також освятив оновлених Обеліск Слави.

Вшанували воїнів-односельців й учні Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст. Разом з педагогами  вони підготували тематичний концерт. Мелодійними заспівами радували присутніх шкільний ансамбль «Карпати», солісти Златослава Носа, Мар’яна Носа та Віталій Горбей. 

  Зі святом односельців привітала й сільський голова Марія Носа, яка закликала молодь ніколи не забувати про буремні роки Другої світової війни та про тих, хто ціною власного життя захистив рідну землю від окупантів. Також вона подякувала директору підрядної організації «КІК» - Денису Каганцю за якісно проведені роботи з реконструкції Обеліска Слави та облагородження прилеглої території та вручила  подяку за сприяння у розвитку інфраструктури села Красна. Адже Денис Васильович постійно надає підтримку краснянцям у розбудові та покращенні населеного пункту. 

Наприкінці свята діти випустили у небо сині та жовті повітряні кульки – символ надії та сподівань на світле та щасливе майбутнє.

За матеріалами Лідії Білак, dubove.info

Також у бібліотеці оформлена тематична поличка до Дня козацтва, Дня захисника України та Свята Покрови











Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...