четвер, 29 жовтня 2020 р.

 




Саме 76-років над нами мирне небо. Ми радіємо, що можна спокійно навчатися, жити, будувати своє майбутнє. Але завжди потрібно пам’ятати, якою дорогою ціною завойоване наше щастя. 28 жовтня в галереї ім. Ш. Голлоші відбулась година пам'яті "А ПАМ'ЯТЬ СВЯЩЕННА…". Захід розпочали ведучі Діана Шпілка (в.о. директора РМЦ) та Рената Риго (художній керівник РБК), які коротко розповіли про визволення захоплених гітлерівцями територій Закарпаття.

Книжкову виставку "Роки війни – століття пам’яті" підготували працівники центральної районної  бібліотеки для дорослих, присутні мали змогу подивитись також два короткометражні фільми.

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні".

 Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...