неділю, 8 листопада 2020 р.

 9 листопада, День української писемності та мови. День української мови та писемності став офіційним святом у 1997 році, на честь українського літописця преподобного Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Та історія його древня, як і сама українська мова.

Напередодні свята посмакувати лінгвістичними смаколиками української мови до Солотвинської бібліотеки завітали юні мовознавці.

Присутні ознайомилися з історією виникнення свята та традиціями святкування, цікавими фактами і крилатими висловами про саму українську мову. Діти із задоволенням брали участь у мовних вікторинах.

На абонементі  бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Рідна мова моя калинова», на якій представлена література про глибинне коріння української мови,  про те, як вона змінювалась на протязі багатьох століть.

Недарма мову називають душею народу. Як і всяку душу, її треба вміти зберегти чистою і красивою. І вона, як і душа, тільки одна, одна для кожної нації.













Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...