середу, 15 вересня 2021 р.

Акція "Подаруй книгу бібліотеці" до Всеукраїнського дня бібліотек

  Подарунок бібліотеці!

Акція "Подаруй книгу бібліотеці" до Всеукраїнського дня бібліотек

Завжди приємно отримувати подарунки. Днями до нашого фонду надійшла книга в подарунок Віри Зайцевої "Віра у надра Закарпаття (друге видання).

Книга буде цікава в першу чергу для геологів та мешканців Закарпаття, а також для всіх, хто цікавиться краєзнавством, історією та природними багатствами України.

Віра Зайцева – почесний громадянин міста Берегово. В післявоєнні роки саме вона стояла на початку створення Закарпатської геологорозвідувальної експедиції, яка по суті починала свою історію з відкриття ртутного родовища "Боркут" у Вишківському районі.

Усе життя Віра Миколаївна зв'язала з геологією і навіть зараз, коли їй вже перевалило за 90 років, вона займається систематизацією своїх наукових і дослідних робіт.

На власному досвіді Віра Зайцева довела, що геологія це не тільки чоловіча, але й жіноча справа. Це якраз суто жіноче відчуття усіх геологічних тонкощів, а також впертість, твердий чоловічий характер і ясний розум допомогли Вірі Миколаївні відкрити єдине на Закарпатті родовище ртуті за яке вона отримала найвищий тоді знак пошани – Орден Леніна.

Легенда закарпатської геології, кандидат геолого-мінеральних наук, лауреат Державної премії УРСР і орденоносець, Віра Зайцева ділиться з нами своїми унікальними спогадами.

Дякуємо за можливість поповнення бібліотечного фонду цікавим та корисним виданням. Ця книга є справжнім скарбом для наших користувачів. Така увага до бібліотеки радує, надихає і читачів, і працівників бібліотеки. Адже нові книги це завжди свято для широкого читацького загалу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...