четвер, 9 грудня 2021 р.

  5 грудня — Міжнародний день волонтера. Цей день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних, оприлюднених Організацією Об’єднаних Націй, по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.

Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.

Головною метою цього дня є визнання зусиль волонтерів та підвищення обізнаності громадськості про внесок волонтерів у розвиток суспільства.

Волонтерська робота молодіжних груп спрямована, як правило, на найболючіші проблеми, що існують в українському суспільстві. Типові види діяльності волонтерів у соціальній сфері – це догляд за хворими, людьми похилого віку та інвалідами, які перебувають вдома і у спеціалізованих установах, догляд за вмираючими в хоспісах, робота з ув'язненими у в'язницях, колоніях і допомога їм після виходу з ув’язнення, робота з дітьми та молоддю в дитячих садках, школах, групах вільного часу, молодіжних клубах, допомога представникам етнічних меншин через консультування та відповідний супровід, допомога бездомним і безпритульним, збір коштів тощо.

Участь молоді у волонтерському русі дає їй змогу зробити особистий внесок у розв’язання соціальних проблем, самореалізуватися через ініціювання проектів і програм соціально-педагогічної спрямованості.

Міжнародний день волонтера – свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. В Україні, як і в усьому світі, волонтерський рух займає особливе місце у наданні допомоги населенню у надзвичайних ситуаціях. В умовах бойових дій, коли кожен розуміє ступінь відповідальності за майбутнє, кількість громадян, які не стоять осторонь, а всіляко допомагають країні, суттєво збільшилася. Тому це свято є святом кожного, хто готовий підтримати ближнього від щирого серця.

Приходь до бібліотеки і детальніше ознайомся з волонтерською діяльністю через матеріали, представлені на нашій виставці.

І можливо саме Ти захочеш приєднатися до волонтерського руху і заповниш анкету на сайті  https://volunteer.country/registration. 











Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...