четвер, 21 квітня 2022 р.

"Диво із див-українська писанка"

 

Великдень - це одне з найбільших свят у світовій історії і головне ​​у році для всіх православних християн.

Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.

Тому вже традиційно напередодні свята у нашій книгозбірні організовується виставка української писанки.

 "Диво із див-українська писанка" таку назву має цьогорічна виставка-інсталяція, на якій представлене велике розмаїття писанок в різних техніках: великодні писанки, дряпанки, мотанки, крапинки, мальованки, крашанки, а також великодні композиції, книги про традиції святкування, які створюють неперевершений настрій світлого Христового Воскресіння. Відвідувачі мають змогу переглянути писанки та пасхальні композиції протягом великодніх свят.

Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви. Кожна писанка — це окремий малесенький світ. Тут і небо із зорями, й вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, засіяне поле і триверхі церкви — усе це вималювано в певному порядку для того, щоб підтримувати лад та рівновагу в нашому великому світі.

Виставка вражає своєю неповторністю, колоритністю та якісним рівнем виконання представлених робіт.

 













Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...