пʼятницю, 3 березня 2023 р.

 


Щорічно 3 березня святкується Всесвітній день письменника

У перші дні весни усі письменники відзначають своє професійне свято – Всесвітній день письменника (повна назва – Всесвітній день миру для письменника). 3 березня заведено вітати не лише літераторів, а й усіх представників "четвертої влади".

Хоч ця професія з’явилася багато століть тому, проте офіційно майстри слова отримали своє свято лише 1986 року на засіданні 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу — міжнародна правозахисна неурядова організація, яка об’єднує професійних письменників, поетів та журналістів, які працюють у різних літературних жанрах. У багатьох країнах світу у День письменника влаштовуються церемонії вручення різноманітних книжкових премій, фестивалі, виставки та інші літературні заходи.

Працівники КЗ "Публічна біліотека Тячівської міської ради" вітають вас дорогі письменники і письменниці, з професійним і творчим святом! Нехай ваша муза ніколи вас не покидає, а рядки лягають на папір легко і невимушено. Удачі вам у всіх ваших творах і позитивної оцінки читачів. Вітаємо!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...