вівторок, 23 травня 2023 р.

23 травня - Українці відзначають День Героїв

 23 травня, відзначається День героїв України. Цього дня вшановують борців за свободу та незалежність України. Також українці згадують тих, хто віддав своє життя у цій боротьбі.


День героїв України: історія свята

Ця дата присвячена всім українським воїнам – лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, українським Січовим стрільцям та воїнам армій УНР та УПА та воїнам російсько-української війни. Свято було засноване у 1941 році членами Організації українських націоналістів (ОУН). 23 травня – дата загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця, який був одним із головних ідеологів українського повстанського руху. Починаючи з 1992 року свято ставало все більш популярним. 

Як відзначають День героїв України

Традиційно, 23 травня, у проходять панахиди та покладання квітів біля меморіальних знаків Героям Небесної сотні, вшановується пам'ять про борців за Незалежність України. У багатьох містах проводять пам'ятні заходи на честь героїв, які загинули у війні.

У Тячівській бібліотеці можна ознайомитися з виданнями про Героїв та про їхні подвиги!






Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...