четвер, 26 січня 2017 р.

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами.
Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.
В Тячівській районній бібліотеці 26 січня відбувся вечір-пам’яті до Дня вшанування героїв Крут "Червона Калина на білому снігу". На вечір були запрошені учні Тячівського професійного ліцею навчальних груп №2 та №7, заступник директора з навчально-виховної роботи Балашова Ю.В., майстер виробничого навчання Губанова Л.Л., класний керівник групи №7 Кость Н.С., бібліотекар ліцею Фрінд Ю.М.
Розпочався вечір з вступного слова провідного бібліотекара ЦРБ Мийсарош І.М., яка розповіла про День вшанування героїв  Крут. Зачитали коротку довідку про ті події  учні ліцею Грига Ігор, Даш Олексій, Онофрюк Оксана. Всім присутнім було продемонстровано короткометражний фільм "До дня пам’яті герої Крут" , а також працівниками відділу обслуговування було підготовлено слайд-презентацію "Тут юні прекрасна і свята стелила землю вмить єдину" та книжкову виставку "Під Крутами пішли в безсмертя", які слугували доповненням заходу. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про героїв.






22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...