середу, 26 квітня 2017 р.

ЧОРНОБИЛЬ - ЗОНА ТРИВОГИ НАШОЇ
31 рік  тому світ сколихнула страшна новина - 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе "до" і "після". "До" і "після" катастрофи на ЧАЕС.
Вибух на Чорнобильській АЕС призвів до вселюдської, планетарної трагедії. Сліди чорнобильського попелу знайдені на багатьох континентах, чорнобильський атом вразив не лише Україну, а й Білорусь, Росію, північно-західну Європу, дійшовши навіть до Північної Африки, Канади та Японії. Але для України чорнобильська трагедія стала лихом, яке з нею назавжди, бо саме на її території залишився ядерний монстр - зруйнований четвертий блок, який і нині, через  31 рік після аварії, продовжує загрожувати світу. 
Чорнобиль - це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок не стільки конкретному суспільному устрою, скільки всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Але хоча світ і підтримує нас у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, основний, найважчий тягар залишається на плечах України.
З нагоди цієї сумної дати в Тячівській районній бібліотеці діє розгорнута книжкова  виставка  "Біль і тривоги Чорнобиля …", яка, зокрема, була презентована 26 квітня на лінійці цивільної оборони у ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. Гренджі-Донського та слугувала доповненням заходу "Чорнобиль - трава полинова" під час виступу учнів 8-Б класу (класний керівник Бокоч Люба Василівна).

Учні мали  змогу познайомитися з книгами, періодичними виданнями, які розповідають про трагічний час Чорнобильської трагедії, про мужність  ліквідаторів цієї жахливої аварії, масштабної катастрофи, яка згубила життя багатьох тисяч людей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...