середу, 5 квітня 2017 р.


Презентація книги Юрія Фатули «Полеглих ми так і не поховали…»

Це вже не перша книга в доробку пана Юрія – доцента кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ. Медик за фахом, Юрій Михайлович цікавиться історією і підходить до її дослідження дуже серйозно.
5 квітня у галереї ім. Ш. Голлоші  було презентовано книгу Юрія Фатули «Полеглих ми так і не поховали…». Підготували презентацію працівники Тячівської районної бібліотеки. Ведучі - працівники бібліотеки Сливка Альона та Волос Марина - розповіли коротку історію написання книги. Презентація зібрала чимало слухачів.
У презентованій книзі йдеться про бойовий шлях 85-го Мараморосько-Угочанського піхотного полку австро-угорської армії, у складі якого воювало чимало закарпатців.
 Вітальне слово мали голова міської ради об'єднаної територіальної громади І.І. Ковач, начальник відділу культури Тячівської РДА В.А. Гудак, голова видавництва "Патент" м. Ужгород І.І. Ключевський, голова спілки "Дачія" І.М. Ботош, які подякували автору за його роботу.
Сам автор докладніше розповів про що йдеться в книзі, презентував розповідь на слайдах, про проведені дослідження і задум своєї праці, її написання, досягнення. Книга має не просто історичне підґрунтя – реальні факти. Юрій Михайлович навів цікаві й маловідомі чи й невідомі свідчення про події, що відбувались на війні початку ХХ століття. Інформацію подавав з різних, часто протилежних, сторін – це додає монографії об’єктивності і є її величезним плюсом.



 



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...