середу, 17 січня 2018 р.

"Соборність рідної землі – основа нації й народу"


День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято день Соборності  України. Саме  тоді на площі перед Київською Софією відбулася надія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам'ятаючи про незлічені жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.
 Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави означає цілісність нашої землі та єдність наших прагнень на шляху до розбудови квітучої і заможної України. Взаємна готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільна від почуття національної свободи та гідності. 
Працівники районної бібліотеки та бібліотек –філій кожного року у це -  велике свято проводять історичні години, викладають тематичні полиці, проводять  акції  єднання, щоб користувачі  мали змогу доторкнутися до знаменних подій початку ХХ століття, переглянути книжкові виставки, прийняти участь у масових заходах.
У цей доленосний час активного становлення нашої державності ми не повинні бути сторонніми спостерігачами, а маємо стати активними творцями власного майбутнього. Лише у єдності наша сила, і лише наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу побудувати нам сильну й високорозвинену державу. 



1 коментар:

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...