середу, 4 квітня 2018 р.



"Воскресни писанко"



 Великдень! Сама назва вказує на те, що це не звичайний, а великий день. Величне свято, яке символізує перемогу над силами темряви і зла. Воскресіння Ісуса Христа дає нам змогу перемогти духовну смерть і жити новим повнокровним життям. Символом Великодня є писанка – як ядро народженого і воскреслого світу, благословення всього живого.

3 квітня 2018 року працівники районної бібліотеки були запрошені  до Тячівського професійного ліцею, де завідуюча відділу обслуговування Леся Патяник представила до перегляду презентацію  на слайдах "Орнаменти писанкарства. Символи в писанкарстві" та розповіла історію виникнення свята. Учні ліцею слухали та обмінювалися і своїм досвідом знань про писанки.
В свою чергу, заступник директора по виховній роботі Юлія Балашова провела віртуальну екскурсію по фотографіях з фестивалю в м. Ужгород, де на площі Народній 29 березня 2018 р. стартував IV обласний фестиваль-конкурс "Воскресни, писанко!", на якій також приймали участь освітні заклади Тячівщини. Експозиція учнів професійного ліцею зайняла одне з призових місць. На даному фестивалі був зафіксований Національний рекорд України – на великодніх деревах та в експозиціях закарпатські освітяни та їхні вихованці представили понад 17 тисяч писанок, виконаних у понад десятка технік.








Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...