середу, 9 грудня 2020 р.

 

День 10 грудня у всьому світі оголошений

як День прав людини

 

Ухвалення Декларації стало своєрідною новою віхою в історії людства. З її ухваленням на міжнародному, наднаціональному рівні було визнано, що кожна людина  володіє гідністю з моменту народження і до смерті.

З прийняттям Декларації людство отримало надію – надію на право кожного бути вільною людиною, жити у світі без насильства, дискримінації, бідності, воєн, екологічних катастроф.

Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, у першу чергу – молоді.  В сучасних умовах правове виховання здійснюється не тільки в учбових закладах, а в бібліотеках також, коли молодь бере участь в диспутах, бесідах , діалогах, тренінгах, годинах спілкування, під час яких пробуджується інтерес до права, приходить усвідомлення того, що право - це загальнолюдська цінність, без якої не може існувати жодне цивілізоване суспільство. Тому правова освіта та виховання, профілактика правопорушень серед підлітків постійно в центрі уваги працівників районної та дитячої бібліотеки.

Для  популяризації літератури по праву в бібліотеці постійно організовуються книжкові  виставки «Права людини і громадянина», «Закон один для всіх»,  «Знай свої права!»,  «Є право – значить є надія», «Ваше право знати».

Міжнародне співробітництво держав у галузі прав людини відбувається стосовно правового статусу індивіда та прийняття державних обов'язків дотримуватись стандартів у законодавстві. З цією метою  в Тячівській центральній  районній бібліотеці представлена для ознайомлення  виставка-порада "Ваше право знати".




Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...