понеділок, 14 грудня 2020 р.

 

14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна нелегка, але все дається в порівнянні .

Ми хочемо віддати данину пам’яті людям, які ціною власного життя врятували нас, а також людей які змушені були залишити свої домівки, свою батьківщину, людей які залишилися інвалідами. Адже ще і сьогодні ми не усвідомлюємо всіх наслідків лиха, не осягаймо всієї глибини катастрофи.  

Тячівці також брали участь в ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю. Ми висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу.

У ці грудневі дні працівники нашої бібліотеки звертають неабияку увагу користувачів та  громадськості до перегляду книжкової виставки «Чорнобиль усім нам болить» яка розміщена  на абонементі та перегляд теки – накопичувач  «Чорнобиль – як чорний біль», де зібрані друковані матеріали з ЗМІ та список учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 Надання державного статусу «Дня ліквідатора» ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких, недостатній для нормального життя розмір пенсії. Безпосередньо з цією проблемою пов'язана й інша - проблема статусу ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

  Ця катастрофа ще дуже довго буде відчуватися важким відлунням в наших серцях. Нехай мирний атом служить на благо людства.






Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...