понеділок, 24 квітня 2023 р.

 


220 років відділяють нас від дня народження видатного Будителя, відомого освітньо-культурного діяча, письменника Олександра Духновича.

Кожна нація, кожен народ мають свою історію, своїх духовних поводирів, які і визначають вектори їх розвитку в ті, чи інші часи. Виходимо з того, що тільки опираючись на минуле, творчо його опрацювавши та розумно використавши, можна прискорено і по висхідній соціально-економічній та політичній площині рухатися в завтра.

Своїх велетів духу має і Срібна Земля. Одним із них є видатний педагог, просвітитель, громадсько-культурний діяч, поет і священик і, як ми його величаємо, – будитель Олександр Васильович Духнович.

Можемо з гордістю сказати, що образ О. Духновича є візиткою нашого краю, бо він насамперед символізує ідею слов’янської єдності, початок утвердження національної самосвідомості, значення і велич освіти в житті русинів Закарпаття.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...