пʼятницю, 28 квітня 2023 р.

 


Презентація романів – дилогії  Наталії Дурунда ужгородської письменниці, авторки повістей і романів,  членкині Національної Спілки письменників України "За брамою пекла" та "Під клеймом OST" відбулася сьогодні, 28 квітня, у Тячівській публічній бібліотеці.

Пані Наталя захопила аудиторію з першої хвилини, навіть зачитала уривки з її романів. Присутні з захопленням слухали та співпереживали героям книг. Авторка зазначила, що книги можна читати як окремо, так і як продовженням одного великого роману.

На презентації були присутні крім поціновувачів творчості письменниці, вчителів, бібліотекарів, учнів ліцеїв міста, також і  працівники пенсійного фонду, адже п. Наталя працює в головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Яскравим доповненням заходу став  буктрейллер до книг.

Модерувала зустріч Леся Патяник – бібліотекар КЗ "ПБ". Начальник відділу культури, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіта Петер вручила Подяку п. Наталії та пам'ятний подарунок, а директор ПБ Інна Ключкей подякувала авторці, та побажала здоров’я та творчої наснаги. У адрес авторки звучало безліч приємних слів від присутніх та було задане не одне цікаве запитання. І звичайно, насамкінець, як без фото на згадку і традиційне фото на балконі "Найкраща локація міста"!

Довідка: Наталія Дурунда - лауреатка обласної премії «Дебют» за збірку повістей «Доле орана-переорана» . Дипломантка міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 2019 за роман "Зрада". Фіналістка Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 2021року, роман «За брамою пекла». Згаданий твір також отримав відзнаку від Київського Національного університету  ім. Т.Г. Шевченка «За кращий історико-патріотичний твір». На творчій ниві 13 років. На сьогодні її доробок складає 6 повістей та  7 романів.  Всього світ побачило 17 видань: 7 паперових книг та  10 електронних, що доступні читачам на провідних літературних інтернет-ресурсах. Публікувалася також в альманахах «Літературне Закарпаття". Народилася письменниця 21.11.1975 року в селі Баранинці Ужгородського району Закарпатської області.

Роман "За брамою пекла" – веде читача сторінками Другої Світової війни, в яких ідеться про долі українців, вивезених на примусові роботи до фашистської Німеччини.

Роман «Під клеймом «OST» – друга книга дилогії «За брамою пекла», що змальовує життя репатріантів у повоєнний період, Хрущовської відлиги, Горбачовської перебудови і аж до наших днів.

 










Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...