понеділок, 9 травня 2016 р.

Все далі відходять грізні і важкі роки війни, але не згасає память про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя заради наших поколінь.

"Наша память не згасла" за такою назвою у бібліотеці с. Ганичі провели годину історичної пам’яті приурочиній 71- річниці Перемоги над нацизмом. 



«Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»


В Україні, 8 травня, відзначають День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни
Верховна Рада у 2015 році встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року.
При цьому було прийнято рішення відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого за радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Уже другий рік поспіль, у с. Красна, до обеліска слави приходять всі небайдужі односельчани та всі державні організації саме 8 травня. У нашому селі, нажаль, залишився один ветеран. Через важкий стан його здоров’я на святкування він не зміг прийти та його привітали вдома. А до масового заходу долучилися діти війни та вдови ветеранів. Сльози бриніли у них на очах.

Учні Краснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів співали пісні та розказували вірші. Священник провів літургію за спокій померлих. Також з святом примирення присутніх привітали голова сільської ради Марія Михайлівна Носа та директор загальноосвітньої школи Марія Михайлівна Сойма.




22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...