пʼятницю, 20 травня 2016 р.

День Вишиванки у бібліотеці
Одягнімо, друже, вишиванки –
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки.
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде сере нас байдужих
І один в нас буде отаман.
Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби одягнім
І відчуєм – вороги безсилі
Зруйнувати український дім.
Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих,

У єднанні на сто тисяч літ.

    Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання, чи політичних поглядів. Адже вона пройшла крізь віки і нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею.
    19 травня, в районній бібліотеці для дорослих, була проведена година спілкування до дня Вишиванки. На захід були запрошені учні Тячівського професійного ліцею, групи №7 разом із класними керівником Кость Н.С. та майстром виробничого навчання Губанова Л.Л. під керівництвом заступника навчально-виховної роботи Дерен Л.Г.
       Ведучі свята: Мацола Т., Бенчак Я., Негря Д. і Дебич Н. ознайомили присутніх з історією і походженням свята, збереження народних традицій українців, візерунків вишиванки, а найголовніше підкреслили, що українці єдині. 
   Опісля зав. довідково-бібліографічним відділом Волос Г.П. провела вікторину «Що ми знаємо про вишивку?». По закінченні вікторини учні мали змогу детальніше ознайомитись з бібліотекою і записатись  у книгозбірню.
 Доповненням до години спілкування слугувала книжкова виставка «Вишиванки – візерунки долі…». Поряд із книжковою виставкою була представлена виставка рушників - майстринь Тячівщини. 

Провідний бібліотекар                           Мийсарош І.М.








22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...