вівторок, 13 грудня 2016 р.

    Щоб відродити атмосферу минулих століть, бібліотекарі с.Терново разом з клубними працівниками и перетворили робоче місце на прибрану кімнату в хаті.Посеред кімнати стояв стіл, накритий скатертиною. На столі - миски, глечики, дерев'яні ложки, кухлики, біля столу- прядка ...
Розпочиналися вечорниці з невеликої передмови художнього керівника будинку культури Церкуник Андріани, у якій йшлося про виникнення цього свята, його традиції. Потім молоді, незаміжні дівчата гадали на судженого.
Перший спосіб - гадання на варениках, відбувалося воно так: кожна дівчина приготувала і поставила в миску свій вареник і позначила його, миску з варениками поставили біля кота і чий вареник з'їв кіт та дівчина першою вийде заміж. Далі дівчата гадали на ім'я судженого, його фах різними способами.
Під час вечорниць учасники вокального ансамблю, працівники бібліотеки та вчителі, співали пісні, і розповідали як давно відбувалися вечорниці, і як вони гадали на судженого.





22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...