середу, 15 лютого 2017 р.

Двадцять вісім років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із найдовших і трагічних війн другої половини ХХ ст. – війна в Афганістані.
Рішення вести радянські війська до Афганістану ухвалено 12 грудня 1979р. Офіційною метою введення було – запобігти загрозі іноземного військового втручання.
15 лютого у Тячівській районній бібліотеці був проведений вечір історії «Відлуння минулих років» до дня виведення військ із Афганістану.
На масовий захід були запрошені учні Тячівського професійного ліцею групи №2 разом із майстром виробничого навчання  Губановою Л.Л. під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Балашовою Ю.В.  та бібліотекарем Фріндт Ю.М.
Вступне слово мала провідний бібліотекар Мийсарош І.М., яка розповіла про збройний конфлікт за участі урядових військ Афганістану і Радянського Союзу проти повстанських груп маджахедів. Продовжили виступ учні Бедей М., Драненко Р., Ковач І., Михалчич І., Оразбаєв Р. Вони розповіли про те, що ми маємо знати про страшні події безглуздої Афганської війни і пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
Найважчим підсумком Афганської війни стала загибель наших солдат і офіцерів, скалічені долі молодих людей, гіркота споминів про бої та кров, втрати та рани. Присутні вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання. На завершення був продемонстрований документальний фільм «Афганістан 1979-1989 рр.». Доповненням до заходу слугувала книжкова виставка «Їх долі обпалені війною».

Всі учасники  та присутні заходу після завершення вшанували пам’ять загиблих воїнів біля пам’ятника воїнам-афганцям.




22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...