середу, 15 лютого 2017 р.

 15 лютого, з нагоди 28-річниці виведення військ з Афганістану, в Солотвинській ЗОШ №1 разом із бібліотекою-філією №9, було проведено годину мужності: «Афганістан болить в моїй душі...»
Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану,  українець. В чорний список «Чорних тюльпанів» ввійшли імена й наших земляків. Вчитель історії К. Тракслер розповіла про воїнів-афганців, мешканців Солотвина: О.В. Тімановського та В.П. Примакова, який активно веде роботу в районній спілці ветеранів війни в Афганістані. Хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях. Про них нагадують також меморіальні дошки на школі, де вони навчалися. Демонструвалися слайди; учень 10 класу Артем Грін, виконав під гітару пісні про Афганістан. Доповненням до заходу була виставка: «Афганістан— моя кривава рана».
Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.







22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...