середа, 15 лютого 2017 р.

 15 лютого, з нагоди 28-річниці виведення військ з Афганістану, в Солотвинській ЗОШ №1 разом із бібліотекою-філією №9, було проведено годину мужності: «Афганістан болить в моїй душі...»
Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану,  українець. В чорний список «Чорних тюльпанів» ввійшли імена й наших земляків. Вчитель історії К. Тракслер розповіла про воїнів-афганців, мешканців Солотвина: О.В. Тімановського та В.П. Примакова, який активно веде роботу в районній спілці ветеранів війни в Афганістані. Хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях. Про них нагадують також меморіальні дошки на школі, де вони навчалися. Демонструвалися слайди; учень 10 класу Артем Грін, виконав під гітару пісні про Афганістан. Доповненням до заходу була виставка: «Афганістан— моя кривава рана».
Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.







Протягом тижня з 10 по 14 червня 2024 року працівники КЗ "Публічна бібліотека Тячівської міської ради" та бібліотек-філій громади ...