вівторок, 14 лютого 2017 р.

Майстер-клас по виготовленню валентинок 
до дня Святого Валентина "Тайна любові"    
                                                                                                                                                      Наближається саме ніжне і зворушливе свято закоханих - день Святого Валентина.  У цей день обов’язковим подарунком є валентинка. Напередодні свята в магазинах з’являється величезна безліч різноманітних сувенірів та листівок. Що ж таке валентинка і звідки вона прийшла до нас?!
     Найдавнішій відомій валентинці близько 500 років, вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому.
     Спочатку валентинки виготовлялися вручну з кольорового паперу, фарб або кольорового чорнила. Кожен намагався зробити свою валентинку особливою і непровторною. І лише на початку 1800-х років з’явилися фабрики, які стали випускати перші чорно-білі валентинки. Це започаткувало масовий випуск  листівок.
     Але не дивлячись на великий асортимент вітальних листівок, найкращими завжди вважалися валентинки, зроблені своїми руками .
     Тому на передодні свята всіх закоханих  в сільському клубі с Вишоватий зібралися користувачі бібліотеки на майстер-клас по виготовленню валентинок власноруч.
Після невеличкого екскурсу в історію створення листівок, ми взялися за створення своїх шедеврів.  Кожен намагався втілити свою фантазію, зробити валентинку особливою, неповторною. І в нас це вийшло! Кожна дитяча робота була прекрасна по своєму.     

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...