неділю, 12 лютого 2017 р.

День святого Валентина – дуже ніжне та добре свято, день, в який люди говорять про найбільш прекрасні почуття – любов.
Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть. Коріння Дня закоханих йдуть ще в язичницьку культуру, оскільки древні також відзначали свято всіх закоханих на честь богині любові.
Сучасне свято нерозривно пов'язане з ім'ям святого Валентина, якого прийнято вважати покровителем усіх закоханих. Історія свідчить, що християнський священник Валентин приблизно в 269 році таємно благословляв шлюби римських легіонерів з їх коханими, незважаючи на те, що імператор заборонив своїм солдатам одружуватися, вважаючи, що це заважає їм думати про війну. Крім того, священник Валентин, справжній подвиг якого став приводом для появи Дня святого Валентина (Дня всіх закоханих), завжди намагався помирити закоханих, він допомагав їм писати любовні листи і давав поради легіонерам щодо того, як краще зізнатися в коханні їх дамам серця.  Дізнавшись про відчайдушні вчинки Валентина, імператор засудив його до страти. Перед смертю священик написав лист для дочки тюремника, в яку сам був закоханий. Цей лист дівчина прочитала вже після страти Валентина. Після цього церква канонізувала священника, а в 496 році Папа Римський Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого  Валентина.
Бібліотекарі смт. Дубове підготували для відвідувачів бібліотеки книжкову виставку під назвою «Лиш для любові варто жить». На виставці представлено художню літературу різних жанрів українських та зарубіжних авторів про кохання, сімейні стосунки, прочитавши яку, користувачі зможуть долучитися до цих прекрасних людських почуттів.
Кожен відвідувач, який завітав  до бібліотеки отримав валентинку.


А ще в цей день працівники бібліотеки бажали своїм читачам, щоб у їх серцях завжди перемагало добро і кохання. І кохання було щасливим, світлим, чистим і радісним.

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...